Det grå guld

Når det kommer til ting, kan man vel egentlig også tale om det grå guld. Gamle ting, som har eksisteret i mange år, og måske skiftet ejermand i tidens løb. Loppemarkeder og diverse hjemmesider danne tit rammen for at ting skifter ejermand, da nogle vælger at sælge ud for at få plads til nye ting, mens andre udelukkende køber ting, som måske ikke længere bliver produceret, eller de blot gerne vil eje.

Jeg har tidligere kun hørt til den købende kategori, hvor jeg tit drømmer om ting, som faktisk er mulig at skaffe på loppemarkeder. Nu da jeg har boet lidt i København er min erfaring hvert fald, at de jyske loppemarkeder er MEGET billigere. Der er københavnerne nu lidt mere snu, og har tillagt større værdi til de gamle loppefund. Så mine yndlingsmarkeder befinder sig altså i Jylland. Til foråret har jeg dog bestemt mig, at jeg vil hoppe med på bølgen og selv deltage med en stand af mine personlige skatte, som trænger til nye ejermænd. Måske der er nogle, som kan anbefale et godt marked i midtjylland?

I forbindelse med denne snak om ting, der skifter ejermand, er det værd at nævne DRs program, Hvad er det værd? Super fint program, som finder mange skønne ting frem, og vurderer disse. Dette afsnit er dog et af yndlingsafsnittene, da de faktisk besøger loppemarkeder i dette program.

Når det kommer til personlige loppefund, så drømmer jeg om at finde en Axel Salto vase. Faktisk denne på billedet. Jeg synes den er super smuk, specielt ind i en moderne kontekst med en anden vase, træ – ja mulighederne er mange. Men da kunstneren levede fra 1889-1961, er det ikke sikker, at jeg skal gøre mig for store forhåbninger.

Ja, jeg sværmer let for vaser, så disse vaser fra Lyngby Porcelæn er også på min liste. Personligt synes jeg, at de er super flotte, men de er blevet svære at skaffe til små penge. Fabrikken lukkede i 1969, så de produceres ikke længere, derfor skal der en loppe/antikvitets jagt i gang for at finde flotte eksemplarer. Udover vaserne er gamle danske møbelklassiker også super attraktive for mig. Wegner, Børge Mogensen, Arne J, ja listen af danske klassiker, som er til at finde på diverse loppemarkeder er lang. Er der nogle specielle loppefund, som I drømmer om at finde?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s