Den virkelige verden.

Nu er det vist ved at være noget tid siden, at I har set og læst, at der stadig er liv i mig. Men bare rolig, der er liv, faktisk masser af liv. Nu har jeg snart været i praktik i tre måneder, og dagene flyver bare afsted, men det er vist bare et tegn på, at man har det godt. Til de nysgerrig, så tilbringer jeg stadig det meste af min vågne tid hos Bahne og på nuværende tidspunkt i gang med at konkretisere, hvad jeg skal skrive bachelor i – men det er nu altså meget sjovere at arbejde, end alt det opgave!

Men men men, der er ingen vej udenom, og jeg har faktisk fundet mig et rigtigt spændende emne! Min bacheloropgave (vejen til frihed og den virkelige verden) skal handle om intern kommunikation. Det er faktisk ikke et emne jeg har beskæftiget mig meget med på studiet, så det er en god udfordring.

Illustrationen viser vist meget godt, hvad det hele handler om – men der er mange sider af den samme sag. Vigtigheden af intern kommunikation er vel selvsagt for alle, da kommunikation jo er vigtig i alle sammenhængende, erhvervsmæssigt eller privat. Det er dog vigtigt at gribe det endnu mere struktureret an i en virksomhed, hvor det er nødvendigt med klare mål, gøre informationerne målbare og skabe en række konsekvenser. Det grundlæggende er vist, at hvis der skal kommunikeres kræver det, at der er nogle modtagere, som ønsker at lytte. I mange tilfælde ønsker folk kun at lytte, hvis emnet berører dem og deres arbejdssituation (source).

Dialogbaseret kommunikation er et af de mere fremtrædende emner indenfor intern kommunikation. Denne form for kommunikation medfører en højere grad af selv ledelse, så er dette reelt løsningen i alle virksomheder? Man ønsker selvfølgelig dialogbaseret kommunikation, men er det altid den optimale løsning? Det er klart et spørgsmål om at ændre adfærd og holdninger i virksomhederne, men det er vel i lige så høj grad et spørgsmål om persontyper. Det afhænger vel meget af, hvordan man agerer som menneske, og hvad ens reelle grundholdninger er. Nogle holdninger kan formentlig ændres ved involvering og ved at fremme engagementet, men andre adfærds symptomer er meget fasttømret. (source).

I henhold til den interne kommunikation får anderledes medier pludselig fremgang i virksomhederne, såsom tv og film. Et konkret eksempel på dette er Jyske Bank, som har valgt at etablere en nyhedskanal, hvor medarbejder samlede får vigtige interne informationer. Ved at vælge et alternativt medie imødekommer virksomhederne både en grad af teknologisk nytænkning og medarbejdernes ønske om at få informationerne på en alternativ face to face måde. (source).

Der er, som tidligere nævnt,  mange aspekter i intern kommunikation, som man faktisk kan have en tendens til at banalisere. Den kendte illustration af aberne har vist fat i den lange ende, når det handler om at kommunikere med mennesker. Alle agerer forskelligt, og derved er det store spørgsmål vedrørende kommunikation egentlig meget svært at håndtere. Derfor vil jeg gerne opfordre jer, hvis der skulle sidde nogen ude i den store verden, som ved en masse om intern kommunikation – spam mig endelig med masser af viden 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s